An loopt voor ‘Wandel kanker de wereld uit’

Anja Koppers
from €500 (627%)
20 km Covered
My goal 20 km | Reached 100%

Je leeft lekker je leven, voelt je topfit en dan ineens stort je wereld in door de diagnose uitgezaaide borstkanker. Dit overkwam mij november 2020 geheel onverwachts. In eerste instantie werd een palliatief traject voorgesteld. Gelukkig bedachten artsen na vervolgonderzoeken toch een behandelplan met een kans op langere tijd ziektevrij leven en zelfs een kleine kans op genezing. Dit heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen.

Gedurende het traject is het behandelplan steeds aangepast n.a.v. van uitslagen. Mede dankzij de steun van lieve mensen om me heen en de geweldige zorg van het Radboud UMC heb ik alle behandelingen van het behandelplan afgerond en durfde ik voorzichtig weer naar de toekomst te kijken. Helaas wordt afgelopen juni bij de eindcontrole opnieuw de grond onder mijn voeten vandaan getrokken. De tumoren in mijn lijf zijn in remissie maar er zijn uitzaaiingen gevonden in mijn hoofd. Dit betekent dat ik niet meer beter wordt.

Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan naar kanker en worden er steeds nieuwe medicijnen en behandelingen ontdekt. Onlangs ben ik met zo’n methode ‘het Gamma Knife’ behandeld in het Gamma Knife Centrum in Tilburg. Bij de controle in augustus kregen we daar het positieve nieuws dat alle tumoren in mijn hoofd kleiner zijn geworden en er geen nieuwe zijn bijgekomen. Naar omstandigheden gaat het nu best goed en mijn conditie is redelijk.

Het Radboud UMC heeft mij ondanks de niet zo gunstige prognose toch een kans gegeven. Omdat ik iedereen die kans gun en hoop op vernieuwingen die een langer kwalitatief goed leven mogelijk maken, wil ik het Radboud Oncologie Fonds steunen. Daarom doe ik mee met de actie ‘Wandel kanker de wereld uit’ van het Radboud Oncologie Fonds om geld in te zamelen voor onderzoek naar nieuwe en betere behandelingen, technieken en medicijnen tegen kanker. Het steunen van het Radboud Oncologie Fonds is voor mij ook een manier om het Radboud UMC, in het bijzonder de medewerkers van het Centrum voor Oncologie, te bedanken voor de geweldige zorg en steun.

De Vierdaagse van Nijmegen is voor mij fysiek niet haalbaar maar een alternatieve vierdaagse wel. Daarom ga ik van vrijdag 7 oktober t/m maandag 10 oktober dagelijks 5 km wandelen. Voor de meesten zal dit makkelijk te doen zijn, maar voor mij wordt het een flinke uitdaging.

Wil je mijn actie sponsoren en daarmee het Radboud Oncologie Fonds steunen dan kun je via mijn actiepagina een donatie doen. Heb je zelf ook zin gekregen om te wandelen voor het Radboud Oncologie Fonds loop dan met me mee in jouw woonplaats en op jouw tijd. Het zou helemaal mooi zijn als je je dan ook laat sponsoren, daarvoor kun je een eigen actiepagina aanmaken maar je mag ook deze gebruiken. Voel je vrij om mijn pagina te delen met anderen.

View all
5 km
Alternatieve vierdaagse dag 4 10-10-2022 | 11:00
5 km
Alternatieve vierdaagse dag 3 09-10-2022 | 11:30
5 km
Alternatieve vierdaagse dag 4 10-10-2022 | 11:00
5 km
Alternatieve vierdaagse dag 3 09-10-2022 | 11:30
5 km
Alternatieve vierdaagse dag 2 08-10-2022 | 10:00
5 km
Alternatieve vierdaagse dag 1 07-10-2022 | 11:00
View all
€5 25-10-2023 | 18:55
€5 26-09-2023 | 11:11
€25 19-09-2023 | 12:59
€25 25-08-2023 | 19:08 Deze initiatief steun ik met alle liefde , ben zelf mijn vrouw verloren 4 maanden geleden aan kanker en weet wat het is als je deze vreselijke ziekte hebt , prachtig om deze moed op te brengen en zeg alleen Respect !!!❤️❤️❤️
€15 12-08-2023 | 10:41
View all

Overhandigen cheque

13-11-2022 | 18:17 Zoals jullie eerder al hebben gelezen is mijn Alternatieve Vierdaagse voor ‘Wandel kanker de wereld uit’ voltooid! Het was best pittig om 4 dagen achter elkaar 5km te wandelen, maar het gaf wel heel veel voldoening en er was ook veel plezier tijdens het wandelen. Het gaf me een warm gevoel dat er zoveel mensen (ook die mij niet persoonlijk kennen) tegelijk met mij wandelden, daardoor voelde ik mij echt gesteund. De actie heeft werkelijk al mijn verwachtingen overtroffen. Graag wil ik iedereen enorm bedanken voor de steun en de lieve, enthousiaste en hartverwarmende reacties, acties en donaties. Dankzij jullie is de actie zo’n groot succes geworden en is er een erg mooi bedrag gedoneerd dat gebruikt kan worden voor onderzoek. Op 31 oktober mocht ik samen met Niek symbolisch een cheque van €3.063,= overhandigen aan het Radboud Oncologie Fonds. We werden vriendelijk ontvangen met koffie en kregen de medailles en certificaten uitgereikt. Voor alle kinderen die meegewandeld hebben was er een certificaat, er was een hardloop medaille voor Niek, een wandel medaille voor mij en ook nog wandel medailles voor: Madelief omdat zij naast het wandelen ook nog armbandjes heeft gemaakt en verkocht om geld in te zamelen. Ilse omdat zij de drijvende kracht was achter de appgroep 'Vierdaagse voor Anja’. Zij heeft de medaille ook symbolisch ontvangen voor alle medewandelaars. (opa) Freek omdat het super stoer is dat hij zo kort na zijn laatste chemokuur ook een dag heeft meegelopen. Quinn omdat hij als jongste deelnemer, deels zelf stappend en deels in de wandelwagen, alle dagen van de partij was. Natuurlijk was er ook een fotomomentje voor het overhandigen van de cheque. Met deze symbolische overhandiging wil ik de medewerkers van het Radboud UMC en in het bijzonder Dr. Timmer, Hanneke, Daphne en alle medewerkers van de Dagbehandeling Medische Oncologie bedanken voor hun geweldige zorg. Alle medewerkers waar ik mee te maken heb (gehad) zijn stuk voor stuk toppers. Nogmaals iedereen bedankt! PS: Mocht je ooit iets willen doen voor een goed doel denk dan ook eens aan het Radboud Oncologie Fonds 😉
Read more