Rome & Cinque Terre

23-05-2023 | 20:27

Het was even stil van mijn kant. Han kwam aan in Rome met als gevolg dat het schrijven even naar de achtergrond verdween.

Aankomst in Rome
Op de 37e reisdag arriveerde ik vanuit Fara in Sabina met de trein in Rome. In het gehuurde appartement stopte ik al mijn wandelkleding in de wasmachine en liep vervolgens naar de dichtstbijzijnde bar. Nippend aan een cappuccino keek ik uit over een industrieterrein en een drukke weg. Wat een contrast met de stille piazzas tijdens mijn trektocht.  

Van Jan naar Pieter
De volgende dag wandel ik de laatste etappe uit de gids Franciscaanse Voetreis, van Sint Jan in Lateranen naar Sint Pieter. In de tijd van Franciscus van Assisi zetelde de paus in deze basiliek. Ik wandelde dus van het oude naar het nieuwe onderkomen van de paus. De kortste en gelijk ook meest vermoeiende etappe van de voettocht! Meeslenteren met de massa. M’n stempelkaart had ik in het appartement gelaten, het testimonium uit Assisi is voldoende. Ik voelde niet de behoefte nog een certificaat te ontvangen.

Een paar cijfers
Daarmee komt er een einde aan mijn voettocht van Florence naar Rome. Van de 34 etappes heb ik er 26 gelopen. In totaal 480 kilometer met daarbij oneindig veel meters klimmen en dalen. Ik heb ontzettend genoten van de tocht, het was mooi om in deze 5 weken de natuur te zien ontwaken. Daarnaast ben ik heel erg dankbaar voor de energie die er al in mijn lijf zit, zo kort na het hele behandeltraject van borstkanker.  

Op vakantie
Mijn voettocht heb ik afgesloten met een vakantie, met m’n lief wandelen in Cinque Terre. Deze vijf vissersplaatsjes aan de westkust van Italië zijn met wandelpaden verbonden. De grote rugzak bleef in de accommodatie, met een dagrugzak wandelden we korte etappes langs de kust. Een heerlijke manier om bij te praten en samen te genieten van la dolce vita.

Sponsoractie
Tijdens mijn tocht naar Rome is er €4365,- gedoneerd. Dit gaat rechtstreeks naar onderzoek naar het CDH1-gen zodat een preventieve maagverwijdering zo lang mogelijk kan worden uitgesteld. Aan iedereen die heeft gedoneerd: heel erg bedankt voor je financiële steun! ❤️

Onderzoek naar zeldzame kanker is voor een groot deel afhankelijk van donaties.

Mocht je willen bijdragen: je kunt nog doneren, tot maandag 5 juni.

Lieve groet, Elvira

Han is aangekomen in Rome

Op weg naar Portovenere

Vernazza, een van de Cinque Terre dorpen

Riomaggiore, een van de Cinque Terre dorpen

Richting Monterosso