Hardlopen voor CDH1

Inge Zwaagman

( Lid van team: Samen sterk voor CDH1 )

van totaal € 7.500 (76%)

English version below

Mijn verhaal:

Mijn vader overleed, veel te vroeg, op 47 jarige leeftijd aan maagkanker, net als zijn moeder en zijn zusje. Toen er bij mijn zus borstkanker werd ontdekt is er onderzoek gedaan. Het is nu precies 2 jaar geleden dat bekend is geworden dat mijn oudste zus en ik drager zijn van het CDH1 gen.

Een rollercoaster kwam op ons af. Op 5 juli 2021 is mijn maag verwijderd in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Wat een fantastische artsen en verpleging, ze zijn er echt voor jou als patient. Tijdens het herstel van de maagverwijdering werd 2 maanden later borstkanker geconstateerd, een 2e operatie volgde in november 2021 opgevolgd door bestralingen. Daarna ben ik nog 3 x geopereerd i.v.m complicaties, ik bespaar jullie de details. 

Maar nu, 2 jaar later ga ik op de sterfdag van mijn vader, 17 september, 16,1 km hardlopen om geld in te zamelen voor preventief onderzoek. Voor alle jonge mensen die langer met maag kunnen leven wanneer ze het onderzoek verbeteren. En voor mijn eigen lieve kindjes en neefje & nichtje. I love you.

Het zou geweldig zijn wanneer je mijn initiatief steunt en geld doneert. Alvast heel erg bedankt 🙏 

 

My story:


My father died, way too early, at age 47 of stomach cancer, as did his mother and sister. When my sister was diagnosed with breast cancer, research was done.

It has now been exactly 2 years since it was announced that my oldest sister and I are carriers of the CDH1 gene.


A rollercoaster came upon us. On July 5, 2021, my stomach was removed at the Antoni van Leeuwenhoek Hospital in Amsterdam. While recovering from the stomach removal, breast cancer was diagnosed. 2 months later sugery followed in November 2021 followed by radiation treatments.

Now, 2 years later, on the anniversary of my father's death, Sept. 17, I am going to run 16.1 km to raise money for preventive research. It would be great if you support this and donate money. Thanks so much in advance 🙏

Inge 

Bekijk alle
€ 25 27-09-2023 | 20:55 Ik heb nog steeds heel fijn contact met oud-collega en zus van Inge, Evelyn. Via die weg heb ik het verhaal van de familie gevolgd. Ik vind het heel bijzonder hoe de dames zich hier doorheen vechten en dan wil je graag iets doen om te steunen.
€ 100 23-09-2023 | 13:06 Een combinatie van veel respect en waardering voor de prestaties van Inge Zwaagman op de voor onze familie zo gedenkwaardige 17 september en de eveneens voor onze familie zo gedenkwaardige dag van vandaag 23 september.
€ 50 22-09-2023 | 09:36
€ 25 21-09-2023 | 19:32
€ 25 21-09-2023 | 10:09
Bekijk alle

YES!!

20-09-2023 | 08:05 Zondag 17 september; Mijn lieve vriendin Nancy stapte in Haarlem bij mij in de trein om mee te gaan naar de start in Amsterdam. Wat een warme dag zou worden werd regen.. een beetje verkleumd ging om 10:30 het startschot waarna je meteen de IJtunnel in loopt.  Ik had van te voren een tip gekregen om hier rustig te lopen, het laatste stuk gaat omhoog. @Martine 🙏 bedankt. Tijdens het lopen word ik een paar keer aangesproken door medelopers die voor KIKA lopen. Een soort "kanker" boks 👊🏻 volgt. Dat ontroerd me soms even, wat een saamhorigheid. Het gaat allemaal zo snel, voordat ik het weet zie ik het bord 8km voorbij... huh nog maar 8. Ik FaceTime even met Robert en de kids onderweg om te laten weten dat mogelijk sneller over de finish kom dan verwacht. Conditioneel gaat het echt heel goed, ik loop soepel, kan onderweg praten en maak nog wat foto's. Het laatste stuk word je gedragen door al het publiek wat langs de kant van de weg staat. De regen is verdwenen, zonnetje schijnt ik kijk nog even naar boven en bedank mijn vader, oma en tante. Ik sluit iets af en kom bevrijd over de finish!  En daar staat mijn lieve gezin en familie & vrienden; Evelyn, Mark & Tineke, Bibi, Daphne met mooie bloemen. lieve allemaal; bedankt voor alle appjes, berichtjes, donaties. Het is zo bijzonder om dit mee te maken. Dankzij jullie allemaal heb ik de finish gehaald en hebben jullie een bijdrage geleverd aan het preventief onderzoek 🫶🫶❤️❤️.    liefs Inge     
Lees meer