P

Blijf Fit en Positief

Peter Karreman
from €1,000 (5%)

Vorig jaar begon ik mijn actiepagina met “Nog geen jaar geleden verkondigde ik (Peter Karreman) trots en fier dat ik 100 jaar zou worden. Maar in oktober 2022 kreeg ik geheel onverwachts en uit het niets de diagnose uitgezaaide darmkanker. Een bericht dat mij en mijn gezin hard heeft geraakt.”

Ik heb toch maar mijn pensioen laten ingaan, ik ben drukker dan ooit en we genieten met mijn familie van elke dag. Van een inmiddels overleden medepatiënt heb ik een motto overgenomen. “Plak leven toe aan je dagen i.p.v. dagen aan je leven.”

De eerste palliatieve behandeling met chemotherapie heb ik vorig jaar weten uit te stellen tot  half april 2023. Daarmee viel de behandeling wel samen met het lopen van mijn eerste Vierdaagse. Ondanks dat de meeste bijwerkingen aan mij voorbij gingen, waren de neuropathie en het hand-voetsyndroom er de oorzaak dat ik de Vierdaagse moest staken. Vanaf oktober 2023 tot half maart 2024 ben ik wederom medicatievrij geweest en heb ik fysieke conditie weer op peil weten te brengen. Een goede fysieke gesteldheid en een positieve instelling zijn de beste remedie tegen kanker.
Begin maart heb ik mij kunnen registreren voor de Vierdaagse 2024, want het blijft een ambitie om deze wandeltocht een keer uit te lopen. Ik ben in maart ook mij 2e chemotherapie begonnen. We gaan er echter alles aan doen om de Nijmeegse Vierdaagse in dit behandelschema in te passen.

Vorig jaar heeft de actie het geweldige bedrag van ca. 4800 euro opgeleverd. Dit bedrag wordt gestoken in onderzoek naar ‘persoonlijke beweegzorg als medicijn tegen zeldzame kanker’.

Ook dit jaar zet ik een actiepagina open en wil ik een goed doel steunen. Welk doel dat wordt, ga ik de komende tijd uitzoeken.

(Radboud Oncologiefonds - www.radboudoncologiefonds.nl)

Ik waardeer elke donatie (want kanker is helaas nog steeds een van de grootste doodsoorzaken) en ik zal mijn uiterste best doen om de Vierdaagse dit jaar af te ronden.

Alvast bedankt,

Peter

 

View all
€25 16-04-2024 | 15:27 Respect voor Peter. Succes met de 4 daagse. We lopen en fietsen kanker ,hopelijk, de wereld uit
€25 21-03-2024 | 10:44