Samen rennen we prostaatkanker de wereld uit

Rianne & Maud Bosch

1/2 marathon in Svalbard

from €4.200 (158%)

Op 31 mei 2023 vliegen de zussen Rianne en Maud naar Spitsbergen (Svalbard) om op 3 juni 2023 de noordelijkste halve marathon van de wereld te lopen!

Dit doen wij niet zomaar. Dit doen wij om geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker.

Tonnie, onze vader, is op 16 januari 2023 overleden aan de gevolgen van deze ziekte.

7 jaar geleden kreeg hij de diagnose prostaatkanker. In het ziekenhuis in Enschede konden ze nog weinig voor hem betekenen en kregen we mee dat we dat jaar nog kerst moesten gaan vieren met elkaar. Het zou wel eens de laatste kunnen zijn. Daar liet hij het niet bij zitten en is daarom naar Nijmegen gegaan voor een second opinion.

Dat bleek een goede keuze. De artsen waren, net als Tonnie, ontzettend behandelingsgericht en mede door alle onderzoeken die het Radboud doet, heeft hij nog 7 jaar met goede kwaliteit kunnen leven. Hij was al opa van 10 kleinkinderen, maar is dat in deze 7 jaar nóg 5 keer geworden. Samen hebben we ontelbaar veel mooie herinneringen kunnen maken. Alsnog hebben we veel te vroeg afscheid moeten nemen. Tonnie stond vol in het leven en zowel hij als wij hadden nog heel veel meer mooie herinneringen willen maken.

Tonnie was een fanatiek marathonloper. De liefde voor lopen zetten wij voort. Daarom rennen wij samen prostaatkanker de wereld uit voor het Radboudoncologiefonds.

Door deze actie willen wij bijdragen aan onderzoek aan prostaatkanker. Een ziekte waar 1 op de 3 mannen mee te maken krijgt. 
Dit geld gaat rechtstreeks naar het onderzoek van dr. Mehra, zijn behandelend arts.

Wij lopen voor onze mannen, kinderen en alle mensen die te maken krijgen met deze ziekte. Help je mee?

Het Raboudumc werkt aan een ideale wereld waarin mensen niet meer hoeven te overlijden aan kanker. Een gedachte waar wij ons in kunnen vinden. Om dit te realiseren is er geld nodig, veel geld en daar willen wij bij helpen.

View all
€15 01-06-2023 | 10:23
€25 31-05-2023 | 22:14 Omdat ik nog veel meer dochters hun vader zo lang mogelijk gun in hun leven. Hoe beter deze ziekte behandelbaar is, hoe langer wij al die vaders nog bij ons hebben!
€15 31-05-2023 | 19:48
€50 31-05-2023 | 18:23 Veel succes dames, super goed initiatief!
€8 31-05-2023 | 11:04
View all

Nog 5 weken te gaan!

26-04-2023 | 17:00 Lieve sponsoren, Wat hebben we al een ontzettend gaaf bedrag opgehaald! Over precies 5 weken zitten we in het vliegtuig op weg naar Spitsbergen. Tijd voor een update! Het was op onze pagina wat stil, maar wij hebben zeker niet stilgezeten. We kunnen niet zeggen dat het ons elke week even gemakkelijk af gaat. Met het verdriet en gemis van Tonnie is het soms moeilijk om te blijven trainen. Toch geeft het verlies ook juist motivatie om door te gaan. Wij kregen beiden last van onze knie. Er bleken verklevingen te zitten tussen spieren en pezen en onze geweldige osteopaat Katrien had haar handen vol aan onze bezoekjes. Meestal kwamen we bond en blauw van haar terug. Ondanks de pijntjes en beginnende blessures konden we, mede dankzij Katrien, door blijven lopen. We liepen de afgelopen 3 maanden verschillende wedstrijden van verschillende afstanden. De Sallandtrail, 10 mijl op de midwintermarathon in Apeldoorn en 10 mijl op de Zandvoort Circuit run. Veel ervaring opgedaan met als klap op de vuurpijl op 16 april jl. de halve marathon van Enschede. De week voor de halve geen wijntje meer, veel pasta en op tijd naar bed. De avond voor de halve kon Maud de verleiding bijna niet weerstaan en stond al voor de kast om chocola te pakken. Al snel hoorde ze de stem van Tonnie in haar hoofd met zijn ‘Maud, Maud, Maud, doe dat nou toch niet. Is niet goed voor het hardlopen’ Oke. Geen chocola dus. Dankjewel pap. Op 16 april stonden we met z’n drieën aan de start. Niels, de schoonzoon van Tonnie, liep mee om ook zijn steentje bij te dragen en ons van gezelschap te voorzien. De eerste 16 km liepen we met z’n drieën. Maar Rianne kon er meer uithalen en liep sneller vooruit. Ze kreeg het zwaar de laatste kilometers. De gedachteaan papa en het gevoel dat hij trots op ons zou zijn, hielp om toch op hetzelfde tempo door te lopen en een nieuw record op de halve te halen. Maud en Niels kwamen 4 minuten later over de finish. We waren zó trots! Maar het gemis was zó groot. Het is ongelooflijk jammer dat we dit niet met Tonnie kunnen delen. Hij had het fantastisch gevonden en waarschijnlijk ook gezegd dat we te fit over de finish kwamen. (Dus ook wel harder hadden kunnen lopen). Na een weekje herstel, zijn we weer aan het trainen voor het einddoel. De halve van Spitsbergen. Op dit moment zoeken we uit of het mogelijk is om ons live te volgen tijdens de halve marathon op 3 juni. Hierover schrijven we later meer! We hopen ons streefbedrag te halen of daar natuurlijk ruimschoots overheen te gaan. Dankzij jullie zijn we al een heel eind op weg. We zouden het super vinden als jullie onze actie onder de aandacht willen brengen in jullie netwerk. Elke euro helpt en zorgt voor meer onderzoek naar prostaatkanker. Een ziekte waar 1 op de 3 mannen mee te maken krijgt. Liefs, Rianne & Maud
Read more