Nog 5 weken te gaan!

26-04-2023 | 17:00

Lieve sponsoren,

Wat hebben we al een ontzettend gaaf bedrag opgehaald! Over precies 5 weken zitten we in het vliegtuig op weg naar Spitsbergen.

Tijd voor een update! Het was op onze pagina wat stil, maar wij hebben zeker niet stilgezeten. We kunnen niet zeggen dat het ons elke week even gemakkelijk af gaat. Met het verdriet en gemis van Tonnie is het soms moeilijk om te blijven trainen. Toch geeft het verlies ook juist motivatie om door te gaan.

Wij kregen beiden last van onze knie. Er bleken verklevingen te zitten tussen spieren en pezen en onze geweldige osteopaat Katrien had haar handen vol aan onze bezoekjes. Meestal kwamen we bond en blauw van haar terug. Ondanks de pijntjes en beginnende blessures konden we, mede dankzij Katrien, door blijven lopen.

We liepen de afgelopen 3 maanden verschillende wedstrijden van verschillende afstanden. De Sallandtrail, 10 mijl op de midwintermarathon in Apeldoorn en 10 mijl op de Zandvoort Circuit run. Veel ervaring opgedaan met als klap op de vuurpijl op 16 april jl. de halve marathon van Enschede.

De week voor de halve geen wijntje meer, veel pasta en op tijd naar bed. De avond voor de halve kon Maud de verleiding bijna niet weerstaan en stond al voor de kast om chocola te pakken. Al snel hoorde ze de stem van Tonnie in haar hoofd met zijn ‘Maud, Maud, Maud, doe dat nou toch niet. Is niet goed voor het hardlopen’

Oke. Geen chocola dus. Dankjewel pap.

Op 16 april stonden we met z’n drieën aan de start. Niels, de schoonzoon van Tonnie, liep mee om ook zijn steentje bij te dragen en ons van gezelschap te voorzien.

De eerste 16 km liepen we met z’n drieën. Maar Rianne kon er meer uithalen en liep sneller vooruit. Ze kreeg het zwaar de laatste kilometers. De gedachteaan papa en het gevoel dat hij trots op ons zou zijn, hielp om toch op hetzelfde tempo door te lopen en een nieuw record op de halve te halen.

Maud en Niels kwamen 4 minuten later over de finish. We waren zó trots! Maar het gemis was zó groot. Het is ongelooflijk jammer dat we dit niet met Tonnie kunnen delen. Hij had het fantastisch gevonden en waarschijnlijk ook gezegd dat we te fit over de finish kwamen. (Dus ook wel harder hadden kunnen lopen).

Na een weekje herstel, zijn we weer aan het trainen voor het einddoel. De halve van Spitsbergen. Op dit moment zoeken we uit of het mogelijk is om ons live te volgen tijdens de halve marathon op 3 juni. Hierover schrijven we later meer!

We hopen ons streefbedrag te halen of daar natuurlijk ruimschoots overheen te gaan. Dankzij jullie zijn we al een heel eind op weg. We zouden het super vinden als jullie onze actie onder de aandacht willen brengen in jullie netwerk. Elke euro helpt en zorgt voor meer onderzoek naar prostaatkanker. Een ziekte waar 1 op de 3 mannen mee te maken krijgt.

Liefs,

Rianne & Maud