Jongvolwassenen en kanker, zij verdienen leeftijdsspecifieke zorg

from €80.000 (1%)

Stel je eens voor.... Je bent in de bloei van je leven en krijgt opeens de diagnose kanker.
Jaarlijks krijgen in Nederland 2.700 jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar te horen dat zij kanker hebben. Dan ziet je toekomst er opeens heel anders uit dan je verwacht had!

Vanwege hun jonge leeftijd hebben zij vaak andere behoeften op het gebied van zorg en ondersteuning dan volwassenen. Ook roept het hebben van kanker vaak andere vragen bij hen en hun omgeving op.

 

We schelen ruim 52 jaar en hebben een compleet ander leven. Logisch dat ik niet dezelfde behandeling krijg als mijn opa toch?

 

Binnen het Radboudumc is er een specifieke poli voor AYA’s (Adolescent and Young Adults) waar men terecht kan met vragen en specifieke zorg zowel tijdens als na de behandeling van kanker en zowel medisch-technisch als psychosociaal.

 

Radboud AYA poli
"De AYA-poli is bedoeld voor adolescenten en jong volwassenen in de leeftijd van 18 tot en met 39 jaar die kanker hebben of hebben gehad" vertelt internist-oncoloog dr. Suzanne Kaal. "Bij de AYA-poli kun je terecht in elk stadium van je behandeling. Dat kan helemaal in het begin zijn, tijdens de behandeling maar ook nadat de behandeling is afgesloten."

Samen met de jongvolwassene wordt gekeken naar welke problemen er zijn door de ziekte.

Denk bijvoorbeeld aan vragen over:

 
 
Steun jong volwassenen met kanker 
Om de AYA-zorg te verbeteren zamelt het Radboud Oncologie Fonds voor de AYA poli in het Radboudumc geld in. Zodat zij wetenschappelijk onderzoek kunnen uitvoeren waardoor tijdens opleiding en onderwijs aandacht aan leeftijdspecifieke zorg aan jongvolwassenen met kanker besteed kan worden.

Met jouw donatie help je dr. Suzanne Kaal en de andere zeer betrokken professionals van de AYA poli.

 

Mogen zij op jouw steun rekenen? 
Draag bij en steun de verbeteringen van AYA-zorg in het Radboudumc!

 
 
 
View all
€15 31-07-2022 | 18:07 To: AYA zorgteam loopt voor AYA’s Heel veel bewondering voor je doorzettingsvermogen en deze geweldige prestatie Petra! Ben benieuwd naar je volgende uitdaging 😉
€15 23-07-2022 | 13:35 To: AYA zorgteam loopt voor AYA’s Wegens de grote prestatie van Petra en het sympathieke en noodzakelijk doel
€25 22-07-2022 | 16:07 To: AYA zorgteam loopt voor AYA’s
€10 22-07-2022 | 12:00 To: AYA zorgteam loopt voor AYA’s
€25 22-07-2022 | 09:12 To: AYA zorgteam loopt voor AYA’s