Motivatie Hanneke en Esther

15-06-2022 | 16:58

Dat het CDH1-gen onze hele familie raakt is duidelijk, maar waarom willen wij zo graag de Vierdaagse lopen? Hanneke en Esther lichten hun motivatie toe

Hanneke

Ik ben dus de tante - Hanneke van der Meer.

Blij en dankbaar ben ik dat ik geen drager ben van het CDH1-gen. Maar omdat ik van dichtbij meemaak hoeveel impact het gen heeft vind ik het heel belangrijk dat er meer onderzoek wordt gedaan.

Ondanks dat 40 km per dag best ver is heb ik er toch best zin in. Ik vind het supertof dat ik dit ga ondernemen met Esther, Sophie en Judith.

Uniek om deel te kunnen nemen aan zo een evenement met mijn drie nichtjes en zo nieuwe herinneringen te kunnen toevoegen aan toch al een heleboel mooie momenten met elkaar.

 

Esther

Een jaar geleden zaten wij in het traject om uit te vinden of wij drager waren van het CDH1-gen. Een heftige tijd voor ons allemaal, of je nou drager bleek te zijn of niet.

Ik was bezig met een master aan de universiteit, maar heb dat dit jaar helaas nagenoeg stil moet leggen.

Horen dat je drager bent van dit gen zorgt ervoor dat je in een medische molen terecht komt. Hiermee stonden mijn hele leven en al mijn toekomstplannen op de kop.

Wat zijn de keuzes? Welke keuzes ga ik maken? Hoe kan ik, ondanks alles, nog gelukkig zijn? Een zoektocht waar ik nog steeds mee bezig ben.

Ik ben heel blij met het goede zorgsysteem in Nederland en voor onze lieve vrienden en familie. Met het geld wat we ophalen hoop ik dat de ingrijpende keuze voor een preventie maagverwijdering niet meer nodig is in de toekomst. Ook wil ik bewustzijn creëeren over dit gen en de impact die dit soort kwesties kunnen hebben op iemands leven!