4 vrouwen, 4 acties: hoe staan ze er voor?

28-05-2023 | 23:02

Inge, Nina, Tanya en Elvira. Deze vier sportieve vrouwen komen in actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar erfelijke borst- en maagkanker. De oorzaak, het gemuteerde CDH1-gen, is zeldzaam. Daarmee wordt onderzoek lastig. Je hebt als onderzoeker een zekere groepsgrootte nodig om voldoende data te verzamelen en conclusies te kunnen trekken. Financiering is een probleem. Geld gaat naar onderzoek van veel voorkomende kankersoorten zodat bij resultaat ook veel patiënten geholpen kunnen worden. Onderzoek naar zeldzame kankersoorten is afhankelijk van donaties.

Fijn als je ons wilt helpen door een van de acties onder de aandacht wilt brengen van je eigen netwerk! 💚

Tanya loopt in juli de 4daagse van Nijmegen

MaagDarmLever-arts Tanya Bisseling is druk aan het trainen voor de 4daagse van Nijmegen. Tanya, zelf drager van het gemuteerde CDH1-gen, heeft haar maag ruim 20 jaar geleden laten verwijderen. Haar dochter Jasmijn heeft de genmutatie geërfd, begin juli wordt tijdens een operatie haar maag verwijderd. Meer informatie in dit interessante en aangrijpende artikel: 'Arts ontdekt eigen zeldzame erfelijke kanker, nu moet haar dochter verder zonder maag.'

Totaal aan donaties op dit moment: €4.648,-
Doneerpagina van Tanya

Nina loopt in juli de 4daagse van Nijmegen

Nina Dekker loopt de 4daagse van Nijmegen. Afgelopen jaar hebben Nina en haar partner te horen gekregen dat zowel hij als zijn broer drager zijn van het gemuteerde CDH1-gen. Deze maand was er goed nieuws, Nina werd verrast tijdens de vakantie in Spanje: hij deed een huwelijksaanzoek. Haar antwoord: 'Duizend maal ja!'

Totaal aan donaties op dit moment: €4.755,-
Doneerpagina van Nina 

Inge rent in september de Dam tot Damloop

Tijdens haar vakantie met het gezin op de Veluwe heeft Inge flink getraind. Het is belangrijk dat haar lijf (vooral de benen en heupen) went aan het hardlopen op asfalt, zonder een blessure op te lopen. Het gaat goed!

Totaal aan donaties op dit moment: €3.836,-
Doneerpagina van Inge 

Elvira is klaar met haar Pelgrimaagje

Tijdens de bijeenkomst ‘Onderzoek naar zeldzame kanker’ van het Radboud Oncologie Fonds werd een medaille aan Elvira uitgereikt. In 5 weken heeft ze 470 kilometer gewandeld, van Florence naar Rome. Een mooie prestatie, zeker als je weet dat ze net de behandeling van borstkanker achter de rug heeft. Dit is de laatste week dat er nog gedoneerd kan worden aan haar actie.

Totaal aan donaties op dit moment: €5.140,-
Doneerpagina van Elvira