Oncologen in actie tijdens Swim to Fight Cancer Nijmegen

07-07-2021 | 13:56

Het Radboud Oncologie Fonds heeft, door de inzet van chirurg oncoloog Hans de Wilt en internist oncoloog Ingrid Desar, het evenement Swim to fight Cancer ­omarmd. Samen met patiëntenplatform sarcomen gaan zij op 29 augustus zwemmen in de Spiegelwaal in Nijmegen. Met het geld dat wordt binnen­gehaald kan onderzoek naar zeldzame kanker (myxofibrosarcomen) gedaan worden. Hans de Wilt noemt dit initiatief belangrijk voor onderzoek naar kanker in het ziekenhuis.


Help deze oncologen en doe mee! 

Swim to Fight Cancer is een ­recreatief zwemevent in de Spiegelwaal in ­Nijmegen waarbij deelnemers en teams zoveel ­mogelijk donaties ­ophalen voor onderzoek naar kanker. Het onderzoek naar myxofibrosarcomen van het Radboudumc is door Swim to Fight Cancer Nijmegen gekozen om te steunen als regionaal doel. Wat is er mooier dan dat zoveel mogelijk sportievelingen meezwemmen voor dit goede doel. Zo kan je laten zien dat je het wetenschappelijk onderzoek naar kanker belangrijk vindt! Deelnemers, van jong tot oud, kunnen mee zwemmen om geld in te zamelen. Er zijn afstanden voor jeugd en volwassenen. Als deelnemer haal je namelijk zoveel mogelijk donaties op voor onderzoek naar kanker.


Fight cancer

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de oudste stad van Nederland óók een sterke vuist kan maken in de strijd tegen kanker! Inschrijven kan via: nijmegen.swimtofightcancer.nl. Neem voor meer info contact op met Marieke Kokkeler (Marieke.kokkeler@radboudumc.nl) of Annemiek Melchers (annemiek.melchers@radboudumc.nl) of bel 024 366 83 28.

Foto: Swim to Fight Cancer Nijmegen