Radboud Oncologie Fonds

Oncologie is één van de belangrijkste speerpunten van het Radboudumc. Samen werken wij aan een ideale wereld waarin mensen niet meer hoeven te overlijden aan kanker. Daar is veel onderzoek voor nodig en dat kost geld. Veel geld. Het Radboud Oncologie Fonds wil meer mensen betrekken in de strijd tegen kanker om zo meer geld in te zamelen dat direct naar onderzoek naar kanker in het Radboudumc gaat.

Gelukkig neemt de overlevingskans van mensen met kanker toe. Dat komt door onderzoek naar kanker. Meer geld betekent meer onderzoek. Meer onderzoek leidt tot het realiseren van ons ideaal: minder kanker en een langer leven. 

Dat kunnen we niet alleen! Draagt u ook bij aan meer onderzoek?

Klik hier om structureel te doneren

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 22.121 km afgelegd
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

‘Waarom krijgt de ene vrouw wel borstkanker en de ander niet?’

21-07-2021 | 12:16 Geplaatst op: Vroeg opsporen van borstkanker door DNA-onderzoek plasma Risicofactoren als leidraad voor borstkankerscreening-op-maat.  In Nederland krijgen álle vrouwen tussen de 50 en 75 jaar een uitnodiging voor deelname aan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Dit is bedoeld om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. Hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Ook is vaak een minder ­ingrijpende behandeling nodig. Maar de ene vrouw loopt meer risico om ­borstkanker te krijgen dan de andere vrouw. Bijvoorbeeld door een erfelijke aanleg of door het voorkomen van borst- of eierstokkanker in haar familie. “Als we weten wie meer of minder risico loopt, kunnen we het bevolkings­onderzoek hier mogelijk op aanpassen en daarmee nog effectiever maken.” vertelt prof. dr. Mireille Broeders.Lees hier het hele interview
Lees meer
Bekijk alle
€ 25

Mirjam en Bart

26-09-2021 | 16:40 Aan: Team Gijs