Samen sterk voor CDH1

Onderzoek naar erfelijke maagkanker
from €23,200 (141%)

Sportieve vrouwen in actie
Er waren eens vier vrouwen, allen op hun eigen manier in aanraking gekomen met het gemuteerde CDH1-gen. Deze mutatie geeft een verhoogd risico op maag- en borstkanker. Alle vier hadden ze één doel voor ogen: geld inzamelen voor onderzoek naar het CDH1-gen zodat een preventieve maagverwijdering zo lang mogelijk kan worden uitgesteld. De eerste besloot een pelgrimstocht naar Rome te maken, twee gaan de Nijmeegse Vierdaagse lopen en de vierde schreef zich in voor de Dam-tot-Damloop. Ze besloten hun sportieve prestaties en inzamelacties te bundelen en zie hier team Samen sterk voor CDH1.

Het team en hun prestaties:

Tanya Bisseling loopt in de derde week van juli de Nijmeegse Vierdaagse. Naast drager is Tanya ook de MDL arts van het Radboud UMC, gespecialiseerd in het CDH1-gen. Klik hier voor Tanya's actie.


Nina Dekker loopt ook de Nijmeegse Vierdaagse. De partner van Nina is drager van het gemuteerde CDH1-gen. Klik hier voor Nina's actie.


Inge Zwaagman
rent op 17 september de Engelse 10 mijl tijdens de Dam tot Damloop. Ook Inge is drager van het gemuteerde CDH1-gen. Klik hier voor Inge's actie.


Elvira Nijkamp
liep in april en mei de Franciscaanse Voettocht, gebaseerd op een oude pelgrimsroute van Florence naar Rome via Assisi. Elvira is drager van het gemuteerde CDH1-gen. Klik hier voor Elvira's actie.

Waar gaat het geld naar toe?
Erfelijke maagkanker is zeldzaam en agressief. In Nederland zijn ongeveer 30 families drager van het CDH1-gen. Met het doelbedrag kunnen de samenwerkende specialisten van het Radboud UMC en het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis investeren in onderzoek om maagcontroles te verbeteren. Zodat in de toekomst een preventieve maagverwijdering zo lang mogelijk uitgesteld kan worden. Lees meer over het onderzoek.

Alvast bedankt voor je steun!
Ook namens alle andere dragers van het gemuteerde CDH1-gen.

Nog meer actievoerders!

Naast deze krachtige vrouwen is er tijdens de 4Daagse van 2022 ook een fantastisch team in actie gekomen. Zij hebben een geweldig bedrag opgehaald. Bekijk hun actie hier:

In de benen voor genen (voorradboudfonds.nl)

Op 3 juni zal er met de eerste Students fight Cancer Run óók een team in actie komen. Zij gaan hardlopen voor dit belangrijke onderzoek. Je kunt hen ook nog steunen. Lees meer over hun actie:

In de benen voor genen (voorradboudfonds.nl)

View all
€25 05-04-2024 | 10:04
€30 23-03-2024 | 11:46
€15 14-02-2024 | 21:37
€15 14-02-2024 | 20:29 N.a.v. het interview in Libelle, vind het bewonderenswaardig hoe Tanya met haar ziekte omgaat en hier onderzoek naar doet. Ga zo door! Bij mij is 3jr geleden borstkanker geconstateerd. Ik weet nu uit eigen ervaring hoe belangrijk verder onderzoek naar kanker is…
€15 26-01-2024 | 11:08 Geraakt door het verhaal in Libelle!
View all

4 vrouwen, 4 acties: hoe staan ze er voor?

28-05-2023 | 23:02 Inge, Nina, Tanya en Elvira. Deze vier sportieve vrouwen komen in actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar erfelijke borst- en maagkanker. De oorzaak, het gemuteerde CDH1-gen, is zeldzaam. Daarmee wordt onderzoek lastig. Je hebt als onderzoeker een zekere groepsgrootte nodig om voldoende data te verzamelen en conclusies te kunnen trekken. Financiering is een probleem. Geld gaat naar onderzoek van veel voorkomende kankersoorten zodat bij resultaat ook veel patiënten geholpen kunnen worden. Onderzoek naar zeldzame kankersoorten is afhankelijk van donaties. Fijn als je ons wilt helpen door een van de acties onder de aandacht wilt brengen van je eigen netwerk! 💚 Tanya loopt in juli de 4daagse van Nijmegen MaagDarmLever-arts Tanya Bisseling is druk aan het trainen voor de 4daagse van Nijmegen. Tanya, zelf drager van het gemuteerde CDH1-gen, heeft haar maag ruim 20 jaar geleden laten verwijderen. Haar dochter Jasmijn heeft de genmutatie geërfd, begin juli wordt tijdens een operatie haar maag verwijderd. Meer informatie in dit interessante en aangrijpende artikel: 'Arts ontdekt eigen zeldzame erfelijke kanker, nu moet haar dochter verder zonder maag.' Totaal aan donaties op dit moment: €4.648,-Doneerpagina van Tanya Nina loopt in juli de 4daagse van Nijmegen Nina Dekker loopt de 4daagse van Nijmegen. Afgelopen jaar hebben Nina en haar partner te horen gekregen dat zowel hij als zijn broer drager zijn van het gemuteerde CDH1-gen. Deze maand was er goed nieuws, Nina werd verrast tijdens de vakantie in Spanje: hij deed een huwelijksaanzoek. Haar antwoord: 'Duizend maal ja!' Totaal aan donaties op dit moment: €4.755,-Doneerpagina van Nina  Inge rent in september de Dam tot Damloop Tijdens haar vakantie met het gezin op de Veluwe heeft Inge flink getraind. Het is belangrijk dat haar lijf (vooral de benen en heupen) went aan het hardlopen op asfalt, zonder een blessure op te lopen. Het gaat goed! Totaal aan donaties op dit moment: €3.836,-Doneerpagina van Inge  Elvira is klaar met haar Pelgrimaagje Tijdens de bijeenkomst ‘Onderzoek naar zeldzame kanker’ van het Radboud Oncologie Fonds werd een medaille aan Elvira uitgereikt. In 5 weken heeft ze 470 kilometer gewandeld, van Florence naar Rome. Een mooie prestatie, zeker als je weet dat ze net de behandeling van borstkanker achter de rug heeft. Dit is de laatste week dat er nog gedoneerd kan worden aan haar actie. Totaal aan donaties op dit moment: €5.140,-Doneerpagina van Elvira
Read more